Enkel Pulled Pork på fläskytterfilé som får sköta sig själv i ugnen under natten medan du sover!
DU BEHÖVER:
- 2,5 kg Fläskytterfilé
- 2-3 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 chili
- 1 citron
- 200 g tomatpure
- 2 dl vatten
- 0,5 dl rökarom
- Salt och svartpeppar
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 125 grader. Ansa fläskytterfilén och lägg den i en ugnsfastform. Bred ut tomatpuren över köttet. Skala lök och skär upp i klyftor, fördela runt köttet, hacka chili och vitlök och sprid ut. Häll i vatten, rökarom och pressa i citronen, salta och peppra. Täck formen med folie och ställ längst ner i ugnen, låt stå i 10 timmar. Jag brukar ha denna i under natten.
Lyft ur köttet ur formen till en tallrik och dra isär filéerna med hjälp av två gafflar, häll sedan på lite spad.
Jag äter pulled porken med råris och haricoverts i veckan men godast tycker jag att den är i ett pitabröd!
Kommentarer
Skicka en kommentar