Matpaj är en favorit hos mig och något jag gärna äter ofta! Och med denna nyttiga pajdeg som endast består av fyra ingredienser så är det väldigt enkelt att slänga ihop en smarrig paj också.
DU BEHÖVER:
- 1 burk lättkvarg
- 1 msk olivolja
- 2 nypor salt
- 2-2,5 dl Dinkelmjöl fullkorn
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Ha i så mycket mjöl att degen blir smidig, ca 2-2,5 dl. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter. Ta ut och fyll med din favorit fyllning och grädda ytterligare i 20-25 minuter.
Idag blev det en ost och skinkpaj här hemma.
DU BEHÖVER:
- Champinjoner
- Purjolök
- Soltorkade tomater
- Ett paket skinka
- 150 g riven ost
- 1 burk lätt créme fraiche med smak
- Salt och peppar
GÖR SÅHÄR:
Skär upp skinka, champinjoner, lök och soltorkade tomater och lägg i en bunke. Häll i ost och cream fraiche och rör om. Salta och peppra och häll sedan fyllningen i pajskalet. Grädda i 20-25 minuter. Låt gärna pajen stå ett tag innan ni skär upp och serverar, tycker den blir bättre om den får "sätta sig" lite.
Kommentarer
Skicka en kommentar