Varsågoda, här kommer recept på en smarrig Jordgubbstårta!
DU BEHÖVER (en botten):- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokossocker
- 100 g smält kokosolja
- 2 tsk bakpulver
- 1 ägg
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i den smälta kokosoljan och rör om. Platta ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt (spar några cm till kanterna). Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna. Gör två bottnar, så du har en botten och ett mellanlager.
Fyll tårtan med vad du vill! Jag mosade banan som jag blandade med lite vispad sojagrädde till fyllning, toppade gjorde jag sedan med vispad sojagrädde, jordgubbar och lite mandelspån.
Sommartårta!
Kommentarer
Skicka en kommentar