Jag snöar ofta in mig på olika smaker och maträtter. Just nu är det mycket rostade kikärtor och marinerad tofu i paprikakrydda, curry och sesamfrön. Kikärtorna rostas i samma kryddning minus sesamfrön. Tofun ska stekas ganska hårt så den blir krispig. Bäst blir det om man har tid (och kommer ihåg) att lägga tofun på en tallrik på hushållspapper och sedan lägga något tungt ovanpå så att så mycket vätska som möjligt försvinner.
Idag har jag käkat mina två nuvarande favoriter med lite stekt Pak choi, sojabönor, tomater, paprika och pumpakärnor.
Och för några dagar sedan blev det princip samma tallrik fast med stekt vitkål, morötter och spenat.
Haha... Ja va ska jag säga? Hittar jag något jag gillar så kör jag stenhårt på det helt enkelt!
ROSTADE KIKÄRTOR.
Tidigare har jag rostat kikärtorna i ugn men de senaste gångerna har jag kört stekpanna, det går fortare och jag tycker det är smidigare.
Jag sköljer helt enkelt av kikärtorna, häller de i en bunke och kryddar dem med paprikakrydda, curry, salt och häller på olivolja och rör om. Sen steker jag dem på ganska hög värme i ca 10 min, brukar hälla i lite mer olivolja eftersom.
Kommentarer
Skicka en kommentar