Dadel och amarantbollar.

Detta "slängihop" recept på Dadelbollar blev riktigt bra så jag skrev ner receptet direkt jag hade smakat första bollen så att jag kunde dela med mig!
DU BEHÖVER:

  • 2 dl amarantpuffar
  • 1 dl mandlar
  • 1 dl solroskärnor
  • 12 dadlar
  • 2 msk vatten
  • 1 rejäl msk protinella
  • Eventuellt lite agavesirap
  • 5 bitar Sockerfri mörkchoklad

GÖR SÅHÄR:
Mixa mandlar och solroskärnor grovt i en matberedare/mixer. Häll upp i en bunke med amarantpuffarna och rör om. Mixa dadlar, vatten och protinella och häll sedan i blandningen med de torra ingredienserna och rör om. Är det för torrt så ha i lite agavesirap! Forma sedan bollar och lägg upp på fat, smält choklad och doppa bollarna i. Ställt svalt ett tag och sedan är det bara att njuta!

Kommentarer