Äppelkaka, gluten-, mjölkproteinfri.


DU BEHÖVER:
  • 1-2 st äpplen (Ca 200g)
  • 2 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • 4 msk mandelmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1,5 msk kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa vaniljpulver
  • Hackade nötter att garnera med
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en liten ugnsform med kokosolja. Skala och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i botten, spara några skivor att dekorera med. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosolja och vispa ner i mjölblandningen med en elvisp, tillsätt äggen. Häll smeten över äpplena och dekorera med äppelskivorna. Strö över lite kanel och hackade nötter. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera gärna varm med glass, grädde eller vaniljsås!
Jag åt kakan med vispad sojagrädde!

Kommentarer