Jag insåg att jag inte har lagt upp något recept på Dadelbollar här, och det är ändå något som jag gör minst en gång i veckan. Men jag brukar oftast freestyla ihop receptet när jag gör dem beroende på vad jag har hemma, därav inget recept. Det handlar ju egentligen om att få till den rätta kladdigheten på smeten så att du kan rulla bollar. För kladdig? Häll i mer havregryn, nötmjöl, krossade solroskärnor osv. För torr? Mixa några fler dadlar, häll i lite kokosolja eller agavesirap/honung... Ja ni fattar!
Så idag höll jag reda på hur mycket jag hade i av allt, här nedan hittar ni ett recept på Dadelbollar med smak av kaffe!
DU BEHÖVER:
- 10 dadlar
- 70 g nötter
- 1 dl solroskärnor
- 2 msk kakao
- 1 tsk snabbkaffe
- 2 msk vatten
- Kokos att rulla i
GÖR SÅHÄR:
Mixa solroskärnorna till ett grovmjöl, häll upp i en skål. Gör likadant med nötterna. Tillsätt kakao och rör om. Mixa dadlarna med vattnet och snabbkaffet. Häll ner i skålen med de andra ingredienserna och arbeta ihop till en smet. Rulla/forma bollar, rulla i kokos. Förvara i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar