En super god Linscurry som gör sig perfekt i matlåda!
DU BEHÖVER:
- 2 dl torkade röda linser
- 1 gullök
- 1 stor morot
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 msk curry
- 2 tsk tomatpuré
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
- 400 ml kokosmjölk
- 1/2 blomkålshuvud
- 65 g bladspenat
- salt och peppar
- olja till stekning
- lime och cashewnötter till servering
GÖR SÅHÄR:
Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka den gula löken och morötterna. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, morot och sambal i olja i en kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud i 10 minuter under lock. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen, koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten och rör om. Servera med ris, limeklyfta och hackade cashewnötter.
Kommentarer
Skicka en kommentar