Linscurry med kokosmjölk.

En super god Linscurry som gör sig perfekt i matlåda!
DU BEHÖVER:
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 gullök
  • 1 stor morot
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 65 g bladspenat
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • lime och cashewnötter till servering

GÖR SÅHÄR:
Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka den gula löken och morötterna. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, morot och sambal i olja i en kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud i 10 minuter under lock. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen, koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten och rör om. Servera med ris, limeklyfta och hackade cashewnötter.

Kommentarer