Den här citron och blåbärskaka blev så bra! Saftig och riktigt, riktigt god!
DU BEHÖVER:
- 4,5 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 citron, skalet och saften
- 3 msk agave
- 3 ägg
- 4 msk kokosolja
- 2 dl blåbär
- nypa salt
- kokos
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv skalet från citronen och lägg i en annan bunke. Skär sedan itu citronen och pressa i saften. Smält kokosolja, häll i med citronen, tillsätt äggen och vispa. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör om. Vänd tillsist ner blåbären i smeten, vänd om försiktigt. Häll/kladda ner smeten i en bakplåtspappersklädd form och toppa med kokos. Grädda i ugnen i 40-50 minuter. Låt svalna innan du skivar upp. Går alldeles utmärkt att frysa.
Så saftig och god!
Kommentarer
Skicka en kommentar