Vegetarisk vecka.

Förra veckans matlådor bestod av mycket rött kött. Och även under helgen har det blivit mycket kött för mig så därför har jag gjort veckans matlådor vegetariska (till mig, Tobbe skulle aldrig gå med på det, haha!).
Jag har gjort storkok på min goda kryddiga Linssoppa, så det blir en av veckans rätter. Till soppan har jag även gjort kvargbröd att ha till. Sen gjorde jag något så enkelt som att koka råris, steka marinerad Tofu i sesamfrön och till det så stekte jag även på haricoverts, vaxbönor och sojabönor i en panna med mina favorit kryddor. Enkelt, nyttigt och gott!

Kvargbröd (6 stycken).
DU BEHÖVER:
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl lättkvarg

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i kvargen och rör om. Forma bollar och tryck ut lite lätt på en bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med pumpakärnor. Grädda i ugnen i 15 minuter.

Kommentarer