Morotsscones och smoothiebowl.

Det bästa med helgen är frukostarna som man kan lägga mer tid på. Nybakade Morotsscones och en smarrig Smoothiebowl blev det denna regniga lördag.
Fryst banan, mango, avokado mixas med mandelmjölk och jordnötssmör.
Toppat med skivad banan, granola, chiafrön och kokosflarn.
MOROTSSCONES (2 stycken):
  • 1 morot
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl solroskärnor
  • Nypa salt
  • Eventuellt en skvätt mandelmjölk

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv moroten och blanda sedan ner resterande ingredienser. Beroende på hur stort ägget är så kan det behövas en skvätt mandelmjölk. Smeten skall vara ganska kompakt. Forma två bröd och lägg på en plåt. Toppa med eventuella frön och grädda i 10-12 minuter.

Kommentarer