Världens bästa Granola som blir perfekt söt och god tack vare bananen!
DU BEHÖVER:- 7 dl fiber havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- 2 dl mandel (grovt hackad)
- 1 dl kokos
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
- 2 nypor salt
- 2 msk chia frön
- 3 msk smält kokosolja
- 3 msk agavesirap
- 2 st mogna bananer
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna i en separat bunke och blanda ihop med den smälta kokosoljan och agavesirapen. Blanda sedan ihop allt ordentligt och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter, ta ut och rör om och kör in den igen i 10 minuter. Jag brukar låta granolan stå kvar på eftervärme ett tag för att få den extra knaprig. Håll koll bara så att den inte bränns!
Kommentarer
Skicka en kommentar