Ett saftigt och super smarrigt bananbröd med kokos!
DU BEHÖVER:
- 3 mogna bananer
- 8 dadlar
- 4 ägg
- 2 dl riven kokos
- 2,5 dl nötmjöl (Jag fick blanda lite då mandelmjölet tog slut så det blev 2 dl mandelmjöl och 0,5 dl kokosmjöl denna gång).
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 2 nypor flingsalt
- Valfri topping
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Stavmixa bananer och dadlar. Rör sedan ner resterande ingredienser och blanda väl. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform, toppa med valfria frön eller nötter och grädda i ca 50 minuter. Kakan ska vara mjuk och saftig men inte kladdig. Låt kakan stå och svalna en stund innan du tar den ur formen och skär upp. Går alldeles utmärkt att frysa.
Tveka inte att göra denna, så god!
Kommentarer
Skicka en kommentar