Ugnsrostade kikärtor

Jag provade på att rosta kikärtor i helgen. Och jag gillade det! Ett perfekt snacks till helgen som man enkelt varierar med olika smaksättningar.
DU BEHÖVER:
  • En tetra kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk kanel

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll kikärtorna i ett durkslag och spola av, lägg dem sedan på en handduk/hushållspapper för att torka. Häll upp kikärtorna på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i mitten av ugnen i ca 45 minuter (lite olika beroende på ugn). Kikärtorna ska bli krispiga. Blanda iordning resterande ingredienser i en bunke och när kikärtorna är klara i ugnen så blandar du kikärtorna med röran och sedan breder du ut kikärtorna på plåten igen och kör i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut, låt svalna och sedan är de färdiga att servera!

Kommentarer