Igår bakade jag en morotskaka, sötad med dadlar. Den blev lite torr tyvärr, skulle ha haft färska dadlar då tror jag att den hade blivit lite bättre. Men helt fy skam var den inte för den är snart slut, hehe.
DU BEHÖVER:
- 15 färska dadlar
- 4 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 300 g mandelmjöl
- 100 g havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
- 150 g finriven morot
- 1 dl smält kokosolja
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält kokosolja. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Stavmixa sedan dadlar och ägg till en fluffig smet och rör ner kokosoljan. Blanda ner de torra ingredienserna i ägg och dadelsmeten och blanda ordentligt. Tillsätt sedan de rivna morötterna och rör om. Smöra och bröa en springform och häll smeten i formen. Toppa med riven kokos om man vill. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Lått kakan svalna innan du skär den i bitar.
Kommentarer
Skicka en kommentar