Pulled chicken.

Förra året gick jag på ett kostschema under en period och jag var jäkligt trött på torra kycklingfiléer. Då tipsade en kompis om detta receptet på Pulled Chicken. Idag dammade jag av det gamla receptet och det smakade smaskens!
DU BEHÖVER:
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 tub tomatpuré
  • 0,5 dl rökarom
  • Salt och peppar

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filéerna i en ugnsfastform. Skala och hacka löken i stora bitar och lägg sedan löken på och runt kycklingen. Finhacka chili och vitlök och strö över kycklingen. Pressa limen över kycklingen och häll sedan i vatten, olja och rökarom. Salta och peppra och tryck sedan ut tomatpurén över filéerna. Täck formen med folie och ställ in i ugnen i 2 timmar. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt stå en liten stund. Plocka sedan ur kycklingfiléerna och dra isär köttet (när kycklingen fortfarande är varm) med två gafflar till små strimlor. När alla filéer är i sär dragna brukar jag hälla sky från formen över så att köttet blir extra saftigt och smakrikt.
Godast hade varit att äta kycklingen i ett tortillabröd eller liknande men jag fick ta vad som fanns här hemma och idag blev det "Pulled chicken med råris, haricoverts och fetaost".

Kommentarer