Mättande och goda proteinfrallor. Enkla att göra är dem och
de går även alldeles utmärkt att frysa! Jag brukar ha ett frall-föråd i frysen
och plockar fram en varje morgon som är tinad och redo att käkas till klockan tre mellanmålet de dagar jag tränar efter jobbet.
DU BEHÖVER:
- 1,5 dl naturellt proteinpulver
- 1,5 dl havregrynsmjöl (Havregryn malt till mjöl, gör du enkelt i en blender)
- 0,5 dl havregryn
- 1,25 tsk bakpulver
- 1 krm bikarbonat
- en nypa salt
- 250 g lättkvarg
- 2-3 msk krossade linfrön
- Pumpakärnor, sesamfrön eller solroskärnor att toppa med.
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda sedan i kvargen, brukar använda en elvisp. Klicka sedan ut smeten som blir ganska kletig på en bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med något om du vill, skjutsa sedan in i mitten av ugnen 10-15 minuter!
Jag gjorde dubbelsats denna gång och fick ut 9 stycken på en plåt. Man kan absolut göra dem mindre då de är väldigt mättande.
Kommentarer
Skicka en kommentar