Proteinfrallor


Mättande och goda proteinfrallor. Enkla att göra är dem och de går även alldeles utmärkt att frysa! Jag brukar ha ett frall-föråd i frysen och plockar fram en varje morgon som är tinad och redo att käkas till klockan tre mellanmålet de dagar jag tränar efter jobbet.

DU BEHÖVER:
  • 1,5 dl naturellt proteinpulver
  • 1,5 dl havregrynsmjöl (Havregryn malt till mjöl, gör du enkelt i en blender)
  • 0,5 dl havregryn
  • 1,25 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • en nypa salt
  • 250 g  lättkvarg
  • 2-3 msk krossade linfrön
  • Pumpakärnor, sesamfrön eller solroskärnor att toppa med.
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda sedan i kvargen, brukar använda en elvisp. Klicka sedan ut smeten som blir ganska kletig på en bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med något om du vill, skjutsa sedan in i mitten av ugnen 10-15 minuter!
Jag gjorde dubbelsats denna gång och fick ut 9 stycken på en plåt. Man kan absolut göra dem mindre då de är väldigt mättande.

Kommentarer